Akár van már betűtáblád, akár most készülsz venni egyet, mutatunk pár tippet, amivel megkönnyítheted a használatát. Így Neked már csak a következő üzenet kitalálására kell időt szánnod!

Feliratok középre igazítása

Ha szeretnéd a feliratokat szépen elhelyezni a táblán, egy egyszerű trükkel megkönnyítheted a dolgod. Fordítsd le a táblát és a hátoldalán mérd ki, majd jelöld meg a keret közepét mind a négy oldalon. Elég egy-egy pöttyöt tenni, de javasoljuk, hogy használj filcet vagy tollat, hogy a jelölés megmaradjon a következő használatra is. Mivel a hátoldalon lesz a jelölés ez nem fog látszani, ha a tábla visszakerül az állványra vagy a falra. Vízszintesen és függőlegesen egy-egy madzagot vagy nagyobb befőttes gumit feszíts ki a jelöléseknél.

A táblát visszafordítva már könnyedén középre tudod majd igazítani a feliratokat. A következő használatnál már pillanatok alatt elhelyezheted ezeket a rögtönzött szamárvezetőket a hátoldalon lévő jelölések mentén.

Képes üzenetek

A feliratok elhelyezését megkönnyíti, ha először csak ráteszed a betűket a táblán a tervezett helyre és csak akkor illeszted be őket a helyükre, ha már elégedett vagy az eredménnyel.

Különösen hasznos lehet ez a trükk, ha nem csak egy szimpla feliratot készítesz, hanem képet is formázol a betűkkel. A sok sornak köszönhetően az üzeneteket a táblán nem csak soronként rendezheted el. Legyetek kreatívak és “rajzoljatok a betűkkel”.

Betűk rendszerezése, tárolása

A betűk tárolására egy kis vászontasakot biztosítunk, hogy biztosan ne veszítsd el az éppen nem használt darabokat. Ha kényelmesebb típus vagy és nem szeretsz keresgélni az új feliratok készítésekor a betűk között, rendszerezd a betűket egy több fiókos tárolóba.

Ha szétnézel otthon, jó eséllyel találni fogsz olyan dobozt, ami több kisebb fakkra van felosztva. Ez lehet egy varrókészlet doboza vagy kiürült bonbonos doboz is. Nálunk például a férjem Ikeás csavar készletének tartója lett az áldozat. (Innen üzenem neki, hogy a csavarok és szegek maguktól döntöttek úgy, hogy átmásznak egy kakaós dobozba. Én is csodálkoztam rajta amikor üresen találtam a tartójukat…)

Betűtábla tisztítása

Hosszabb használat után a tábla filc felülete beporosodhat, illetve apróbb szöszmöszök tapadhatnak meg rajta. Ez a sötétebb háttérszínek esetén zavaró lehet. Ruhatisztító henger segítségével azonban pillanatok alatt eltüntetheted ezeket, a tábla pedig olyan lesz mint új korában.

 

Képek: Pinterest, Lulu’s Design

Lulu's Design - Ajándék ötletek lányoknak


Egyedi lakberendezési- és divatkiegészítők


 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Itt a vége, de ne fuss el! Használd az "ITTAVEGE" kuponkódot és válassz készleten lévő termékeinkből 30% kedvezménnyel! Megnézem!
15% kedvezmény Erdei Kaland Harisnyákra! Kuponkód: ROKAKOMA Megnézem!