Szeretnéd egyedivé varázsolni betűtáblád? Most megmutatjuk hogyan készíthetsz rá egyedi Halloween díszeket filc anyagból. Néhány hozzávaló, egy esős délután és akár bevonhatod a gyerekeket is a készítésbe. Ha pedig nincs még betűtáblátok, az elkészült díszekből készíthetsz girlandot is.

Akinek van betűtáblája pontosan tudja, hogy ez nem egy átlagos dekorációs kellék a lakásban. Nem azért különleges, mert emlékek kötnek hozzá, mint egy nyaraláson vásárolt tárgyhoz vagy egy számunkra fontos személytől kapott ajándékhoz. A betűtábla sokkal inkább velünk él, velünk változik: a Te történetedet meséli el, ettől lesz igazán az otthon része.

Elhatároztuk, hogy megpróbáljuk megmutatni mindenkinek, milyen jó dolog betűtábla tulajdonosnak lenni, és hogy egy igazi rajongó milyen trükkökkel teheti igazán egyedivé kedvenc betűtábláját.

A sorozat második részében azt mutatjuk meg, hogyan készíthetsz egyszerűen filcből egyedi díszeket a táblára. Október végén pedig mi más lehetne a téma, mint a Halloween?

 

Projekt: Halloween dísz készítése betűtáblára 

 

Amire szükséged lesz:

  • Imagination Betűtábla
  • színes filcek (20*10 cm darab színenként)
  • olló
  • néhány gombostű
  • műanyag kártya (pl. nem használt hűségkártya – mi az egyik drogéria nemrég visszavont hűségkártyáját áldoztuk be, de bármilyen bankártya vastagságú műanyag lap jó lesz)
  • ragasztópisztoly

A filc anyagot például az 1001 Fonal webshopban be tudod szerezni.

Az ügyesebb kezűek megrajzolhatják a díszek körvonalait saját kézzel is, mi a jó öreg internetet hívtuk segítségül és ezeket a mintákat vettük alapul: sütőtök, macska, szellem.

 

1. lépés – A figurák alapja

A folyamat első lépéseként A4-es lapra kinyomtattuk a mintákat és körbevágtuk őket.

Ezt követően a kivágott figurákat a világosabb anyagokon körberajzoltuk majd kivágtuk. A sötétebb anyagokon gombostűvel rögzítettük a filchez a papír sablonokat és ollóval így vágtuk körbe.

Ahol a nagy ollóval kicsit szögletes lett a minta, vagy az anyag szöszös lett, ott egy élesebb kisollóval kiigazítottuk.

 

2. lépés – A figurák befejezése

A szemeket és a cica orrát, bajszát apró filcdarabból alakítottuk ki: vizes ujjakkal sodortuk.

A nagyobb “alkatrészeket”, mint a sütőtök szája, szeme, orra szabad kézzel vágtuk ki. Olyan kevés anyag kell ezekhez, hogy nem kell izgulni akkor sem ha nem lesznek elsőre olyanok, mint amilyennek elképzelted.

Ezután következett a ragasztópisztoly bevetése, amivel az apróbb részeket rögzítettük a figurák alapjához. Itt sem kell megijedni, ha esetleg a ragasztó picit kilóg: száradás után könnyen eltűntetheted egy hegyes kisollóval.

3. lépés – Betűtábla rögzítés

Ha megszáradt a figurák ragasztása, jöhet a rögzítés. Egy bankkártya vastagságú műanyag lapból készítethető el a rögzítő. Mi az egyik drogéria nemrég visszavont hűségkártyáját áldoztuk be erre a célra.

Figuránként egy-egy 0,5 * 0,5 cm méretű lapocskát vágunk ollóval. Két szomszédos sarkát a lapoknak lekerekítjük. Ez a vége fog a betűtábla soraiba ékelődni. A lekerekítésre azért van szükség, hogy a figura táblára helyezésekor ne sérüljön meg a tábla filc anyaga.

Ha elkészültek a lekerekített lapocskák a figurák hátlapjának közepére nyomunk egy nagyobbacska ragasztópöttyöt és belehelyezzük a lapocskát a nem lekerekített végével.

A végeredmény

A ragasztó száradása után már készülhet is a felirat a táblára.

Ha nincs még betűtáblád, a díszekből girlandot is készíthetsz.

 

Ha pedig úgy érzed a ‘csináld magad’ projektek nem Neked valók, de szeretnél betűtábládra kiegészítőket, kövess minket a közösségi médiában, mert hamarosan bemutatjuk Gyurmacsodákkal közös projektünket.

 

Lulu's Design - Ajándék ötletek lányoknak


Egyedi lakberendezési- és divatkiegészítők


 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Itt a vége, de ne fuss el! Használd az "ITTAVEGE" kuponkódot és válassz készleten lévő termékeinkből 30% kedvezménnyel! Megnézem!
15% kedvezmény Erdei Kaland Harisnyákra! Kuponkód: ROKAKOMA Megnézem!